Mediciner

Marinol

Marinol är 100 procent syntetisk Tetrahydrocannabinol tillgänglig på recept som finns i tre olika doser, 2.5, 5 och 10.0 mg. Det orala narkotikaklassade pillret är framtaget av ett läkemedelsföretag. Syntetisk THC kallas också Dronabinol.

Läs mer

Medicinsk Cannabis

Naturlig cannabis i sin råa form används av patienter över hela världen. De vanligaste sjukdomar är HIV/AIDS (både illamående och nervsmärta), MS och aptitförlust under kemoterapibehandling. Dessa patienter uppskattar växtens snabba verkan.

Läs mer

Bedrocan

Bedrocan är ett holländskt läkemedelsföretag som levererar naturlig cannabis i tre olika sorter till nederländska medborgare. Man exporterar även till andra europeiska länder, vars medborgare beviljats licens.

Läs mer

Canandor

Cannador är ett standardiserat cannabisextrakt, inkapslad 2.5 mg THC (dronabinol) och ca 1.25 mg CBD (cannabidiol), avsett att motverka stelhet i muskler, smärta, spasmer, sömnproblem och vanliga rörelsehinder som uppstår p.g.a. multipel skleros.

Läs mer

Sativex

Sativex är en tinktur som innehåller cannabinoider utvunna ur blomställningar från cannabisväxten. Efter flera års testande har den nyligen blivit godkänd i Europa, i första hand för MS-patienter för behandling av muskelspasmer, överaktiv blåsa, och nervsmärta.

Läs mer