Nyheter

Danska Stenocare ger sig in på Svenska marknaden för medicinsk cannabis

I ett pressmeddelande meddelar Stenocare att bolaget “förväntar” sig att börja leverera medicinska cannabisprodukter inom kort, eftersom godkännande från svenska myndigheter har erhållits. Det rör sig om sk off label-förskrivning. Det är i samarbete med kanadensiska företaget Emerald Health Therapeutics Inc och det är cannabisolja som det gäller.

På Stenocares svenska hemsida listas två produkter:

THC Indica

Olja, 30 mL, 25 mg/mL THC

(En potent THC-olja.)

THC:CBD 12

Olja, 30 mL, 12.5 mg/mL THC + 12.5 mg/mL CBD

(Med lika höga nivåer THC som CBD.)

Fortfarande få svenska patienter som får medicinsk cannabis

Det är fortfarande kontroversiellt med den här sortens produkter till medicinsk behandling men efterfrågan ökar. Men fortfarande handlar det om så lite som hundratals patienter om året. Det som även kallas licensförskrivning ökar dock kraftigt för varje år.

Stenocare- En nordisk cannabisaktie

Företaget med huvudkontor i Danmark startades när landets regering 2017 inledde ett försök med reglerad medicinsk cannabis. I verksamheten bedrivs egen odling av cannabis och produktion. Internationellt har de etablerat sig på Irland och nu även i Sverige. Det börsnoterade bolagets aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market Danmark. Enligt företagets hemsida är de den enda medicinska cannabisaktien i de nordiska länderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *