Nyheter

Fyn i Danmark globalt cannabiscenter

Försöket i Danmark med medicinsk cannabis har haft positiva sidoeffekter när det gäller investeringar. Nu växer det fram en reglerad och helt laglig industri som odlar och handlar med cannabis. Att det sker just i ”Danmarks trädgård” som den stora ön Fyn brukar kallas är väl inte så oväntat. Men den snabba utvecklingen är något som det talas om i massmedia.

Redan nu finns internationella giganter som Aurora och Canopy representerade genom partnerskap som producerar medicinsk cannabis i stora anläggningar och behöver anställa mer personal. Totalt sett har sex företag fått tillstånd av myndigheterna att producera cannabis och vad som lockar är exportmöjligheterna.

För danska företag som i många år sysslat med växtförädling och matproduktion har den växande cannabisbranschen snabbt blivit en lukrativ möjlighet att få in kapital. Den kanadensiska storspelaren Aphria har gått ihop med Schroll Flowers från, en producent av hortensias från Fyn, för att börja odla cannabis genom företaget Schroll Medicals.

På ett sätt är många svenskar redan inblandade som ägare av cannabisaktier, något som blivit trendigt de senaste åren. Frågan är hur dessa investeringar i grannlandet påverkar svenska företag och myndigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *