Nyheter

Intressant om cannabis och ledgångsreumatism

Om du eller någon i din närhet lider av reumatoid artrit eller osteoartrit så bör du läsa en intressant artikel i tidningen Forbes. Ämnet är hur cannabis hjälper många med det som ofta kallas ledgångsreumatism och liknande hälsoproblem.

I artikeln nämns en ny vetenskaplig översikt med det fyndiga namnet Joints for joints: cannabinoids in the treatment of rheumatoid arthritis. Forskarna från University Hospital Duesseldorf, varav en bär det svenskklingande namnet Torsten Lowin,  som sammanställt översikten rekommenderar cannabinoider som lämpligt läkemedel mot den här typen av åkommor.

Även en doktor vid namn Benjamin Caplan intervjuas och han säger något som låter klokt. Medicin är inte matematiska formler och människor är inte robotar. Det här är varför behandling med cannabis är så kontroversiellt. Det krockar med klassisk medicin för att det inte fungerar riktigt likadant. Men Caplan menar även att det inom det här området är en kombination av vetenskap och naturlig medicin som måste råda.

Han tar även upp att förespråkare av cannabismedicin ofta förkastar vanlig medicin och regler, vilket såklart är överdrivet. Men samtidigt så är det ett faktum att vi människor sedan hundratals, kanske tusentals år behandlat dessa problem med den här naturliga medicinen.

Varför hjälper cannabis mot reumatism?

Cannabis verkar effektivt därför att det är antiinflammatoriskt men utan allvarliga biverkningar som t ex Ibuprofen besitter. Cannabinoider påverkar även smärtupplevelsen genom det endocannabinoida-systemet i våra kroppar. En vanlig förklaring är att smärtan inte försvinner men blir mer uthärdlig.

Källa:

New Study Suggests Cannabis May Be Effective For Rheumatoid Arthritis, And Why It May Not Matter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *