Nyheter

UK: Svårt sjuka barn en politisk kraft i debatten om cannabismedicin

I Storbritannien surras det just nu i sociala medier och pressen om medicinsk användning av cannabis. Det görs reportage med familjer och patienter som måste åka till Nederländerna för att införskaffa sin medicin.
Många är nyheterna om barn som lider av spasmer och farliga anfall men som mirakulöst mår bättre med cannabisolja som medicin. Vissa av barnen verkar bli symptomfria och kunna leva helt normala liv!

Den allmänna sjukvården NHS trilskas och vill oftast inte ens skriva ut eller täcka kostnader för familjer som behöver hjälp. Få specialtillstånd har utfärdats än så länge.

För två dagar sedan kom ett fint inlägg på Twitter med Indie-Rose, ett klipp visandes ett normalt lyckligt barn som skrattar i en solig trädgård. Tidigare inlägg från Tannine Montgomery, som mamman heter, har inte varit lika muntra. Då har vi fått se ett lidande barn. Den glada nyheten är enligt henne pga cannabisolja.
Hennes twitter rekommenderas för vidare läsning och överblick av det fenomen med dessa barn som alla vill rädda, men myndigheterna stretar emot pga lagstiftning. Många familjer har startat insamlingar för att finansiera medicinen.

Kommer vi få se liknande utveckling i Sverige när fler får upp för ögonen för att svåra sjukdomar som Lennox-Gastauts och Dravets syndrom kanske kan lindras med THC och CBD från cannabis? Rön finns ju även som visar positiva effekter vid svåra Autism-relaterade symptom.
Enligt anekdoter på sociala medier verkar det som att många kan trappa ned eller helt sluta med starka mediciner som ofta har kraftiga biverkningar, vilket i sig är bra för barnens utveckling.

En organisation som slåss för de här patienterna är End Our Pain.

OBS! Vi rekommenderar ingen att göra något utan läkares rekommendation, speciellt inte när det gäller barn!! Men samtidigt sker det saker i omvärlden som inte går att förneka och det vill vi förmedla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *